Orbán Béla:

 

Tiszta kezek


 

Elhangzott a SÓFÁR Jesua HaMassiah-ban hívő Közösség szerdai alkalmán

2013.07.31.


 


 

Ezen a szerdai napon ebben a hőségben úgy gondoltam valami könnyebet kellene föltálalni Igéből is. A gondolatom lehet, hogy jó volt de a gyakorlat mégsem ez, ezért olvasom a Pál 1. levelét Timóteushoz, 2:8:

Akarom azért, hogy imádkozzanak a férfiak minden helyen, tiszta kezeket emelvén föl harag és versengés nélkül. Hasonlatosképen az aszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magokat; nem hajfonatokkal és aranynyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel, hanem, a mint illik az istenfélelmet valló asszonyokhoz, jó cselekedetekkel. Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben. Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett: Mindazonáltal megtartatik a gyermekszüléskor, ha megmaradnak a hitben és szeretetben, és a szent életben mértékletességgel.”

Tudom, hogy nagyon nehéz kérdés amit elővettem, hogy a nő ne tanítson. Ennek a levélnek az üzenetét, amit Pál mint szellemi atyja írt Timóteusnak, akkor érthejük meg, ha megismerjük a  kornak és helyzetnek a sajátosságát, és ha természetesen tudjuk a mai helyzetet is. Ehhez képest több olyan igazság van elrejtve ebben a részben is, ami a mai korra is érvényes. Igen sokszor ütközünk azzal, hogy a nők ne tanítsanak, máris kimondom: ÍGY IGAZ! A nő ne tanítson, így igaz. Mert a teremtettségi sorrendben is, amit Isten elrendelt a pátriárkális rendben, tudomásul kell venni, hogy a tudás és az ismeret nem ugyanaz. Az ismeret a megtapasztalás, a találkozás és a személyes kapcsolat által van és Isten sorrendjében a férfi az, aki következik Krisztus után elsőként és lehet, hogy kevesebbet tud, de nagyobb az ismerete.Mert nincs benne számtalan olyan tulajdonság, ami teremtettségénél fogva a nőben adott, pl. az érzelmi dolgok és olyanok, ami így a férfinek hiányzik és a nő kiegészíti a férfit. Pl a saját életemben is a feleségem sok-sok helyzetben többet tud bizonyos területeken mint én, de ismeretekben a férjnek sokkal nagyobb a felelőssége és az ismerete, ezért is szükséges, hogy férfi és nő házasságban éljen, másrészről a magányos nőnek betakarása kell, hogy legyen, mert a tudás önmagában kevés. A tudáson túl kell egy tapasztalt ismeret, Istennel találkozni pedig a férfi fog elsődlegesen, a család szóvivője az, akit Isten megszólít, ha család van, akkor megszólítja Isten a férfit. Nem véletlenül mondom ezt, mert nem ezt a témát akartam elővenni, csak kapcsolódik a 8. versben levőhöz:

Akarom azért, hogy imádkozzanak a férfiak minden helyen, tiszta kezeket emelvén föl harag és versengés nélkül.”

Bármilyen furcsa, ez Évával kapcsolatos, és bármilyen furcsa, ez a mai női helyzettel szörnyen kapcsolatos, majd kitérek erre! "Imádkozzatok tiszta kezekkel!" Tiszta kezek ott van akár Mózesnél vagy Sámuel könyvében, mikor mondja: "nézzétek meg, úgy szolgáltam, hogy nem vettem el semmit senkitől". Tulajdonképpen ha bibliai előadásokat hallgat az ember vagy szolgálatokat, akkor általában arról beszélnek, hogy tiszta legyen a kezed, ne lopjál! Dehogy is: ez csak a következmény! A lopás csak a következmény. Valamit kihagyunk: miért lopunk? Mert az enyém kell, hogy legyen. Mit lopunk? Bármit. Mindent, ami versengés, hogy az enyém legyen, mindent el akarok lopni a másik embertől, hiszen két ember, aki nem Krisztusban van egymás mellett, az már verseng. Ki tud többet: lásd Ádám és Évánál, nem csak a kígyó volt ott, nem csak a Sátán kísértése volt ott a fő és egyetlen ok, hanem a nő, Éva szeretett volna bizonyítani, hogy vagyok én olyan, mint te. Ott van a versengés. Éva versengés miatt nyúlt a gyümölcshöz, nem azért, mert becsapta a kígyó, ő csak fölkínálta a férfi és a nő közötti egyenlőséget. Felkínálta azt a rendetlenséget, ami helyett a pátriárkális rendnek ma is kellene lennie.Tiszta kezek, Mózes is elmondja: "nem nyúltam semmihez, így ítéljen meg a nép", és a Bibliában több helyen is olvashatjuk, hogy tiszta kézzel szolgáltam, így ítéljen meg a nép. És ott van a kérdés a tiszta kéznél: miért szennyesek a kezeink? Mitől szennyesek a mi kezeink? Zsolt. 18:21: "Az Úr megfizetett nékem igazságom szerint, kezeimnek tisztasága szerint fizetett meg nékem, mert megőriztem az Úrnak útait és gonoszul nem távoztam el attól"

"Megfizet az Úr a kezekért", és itt a zsoltáros azt mondja: megfizet a kezemért, mert nem vettem el mástól azt, amit Isten adott neki. Ez nem csak a javait, nem csak a pénzét jelenti, nem csak az anyagiakról van szó! A kéz az akaratnak a közlője, egy rakéta indító állványon a gombot egy kéz nyomja meg. Az ember mikor imádkozik, bizony sok esetben ökölbe van a keze. Sokszor úgy imádkozik, hogy Istenem, verd meg! Átkozunk. A mi kezeink felemelése, a tiszta kezek, csak akkor tudjuk tisztán tartani a kezeinket, ha a mi imádkozásunk nem más, mint a kitartott kéz, mint áldozat. Tőled kaptam Uram, itt van előtted. Erre mondja Pál: akarom, hogy "a férfiak imádkozzanak minden helyen tiszta kezeket emelvén föl, harag és versengés nélkül!" Nem tapad a kezemhez szándék, nem tapad más akarat, se vér, se pénz, se semmiféle olyan szándék, amivel elveszek valakitől valamit. Hiszen a kezünk azért nem tiszta, mert odanyúlunk, ami nem a mienk, nem csak a lopás itt a kérdés, hanem elvesszük azt, amit Isten adott. A magyar nyelvben is a népnek a sajátossága is, hogy a feleséget "elveszi" az ember. Én nem elvettem a feleségemet, honnan vettem volna el? Nem elvettem! Mégis benne van ebben ez a szellemiség, hogy elvenni, elvenni! Az enyém. A másé is az enyém. Ebben a pillanatban úgy imádkozzál, hogy Uram, itt van, amit Tőled kaptam, itt a kezem és amit Te akarsz adni, Te add! Nekem nincs benne semmi! Tiszta a kezem, üres. Üres, mert el tudom fogadni azt az áldást amit Tőled kapok. Ez az imádkozás: ha Te mondtad, akkor én kérem! Itt van, belefér a kezembe, mert nincs más benne. "Tiszta kezeKET emelvén" így mondja Pál. Nem zsebre dugott kézzel, meg egyik kezem felemelve a másikkal meg a zsebem mélyén. Meg kedves testvérem, itt van az én ajándékom, amit Isten adott neked részemre, közben a másik kezemmel meg a te zsebedben turkálok. A tiszta kezek felemelésében az ölelés benne van, benne van a teljesség. Nincs félkezű, csak rablóba.

Itt a kérdés, mennyire tiszták a mi kezeink? Mennyire kapcsolódik ehhez a női dolog? Úgy, hogy a nő ne tanítson, mert a nő Évában versengés miatt bukott el. Úgy nyúlt, az a kéz, ami nyúlt a mindent tudás fájára, az nem más volt, mint a versengés. Én is! -Így kezdődött. Amikor olvasom Pál levelét, akkor el kell mondanom, hogy ez ma már változott, az alap az igaz: a nő nyúlt a gyümölcsért, de ma már nem nyúl a gyümölcsért, hanem fogja a kezét a férfinak. Megfogja a kezét, sőt, tisztátalanná teszi a kezét, mert tenne valamit a férfi, és a nő mondja meg, hogy mit csináljon. A feleség, és sorba- sorba mondhatom a nőket. Ebben a helyzetben, mikor azt mondom, a férfi legyen férfi, ami arról szól, hogy tiszta kezekkel imádkozzon, akkor ne a nő parancsának és ne a jezabeli szellemiségnek legyen az uralma alatt. Tiszta kezekkel, nem ez az én imám és közben fogom a másikkal a kezét. Én viszem az egész családomat, a házasságomat és mindent, amit Istentől kaptam Isten elé. Az egész családomnak én veszem el és osztom szét, nem mint főnök, hanem porciózva, hogy a feleségemnek és a gyermekeknek szétosztva, és aki a családon belül van. Tiszta kezeknél, ez annyit jelent, hogy ki fogja a kezedet? Szabad-e a kezed? Mert kezeket mond Pál, nem kezet! Úgy nem lehet szolgálni, hogy egyik kezemet tartom föl, a másikat meg fogja Jezabel. Egyikkel imádkozom, a másikat meg a hitetlen feleségem fogja. Így nem! Hol a másik kezed? Kinek a kezébe tetted le az életed, ez a kérdés? Mert a te kezed csak az Ő, csak Krisztus kezében lesz, amikor Ő tud adni olyat, amit Isten adott.

Bizony azért változott ebben a korban, mert a nőnek Évától kezdve egy folyamata van az emancipáción át, sőt ma már fordítva van: a férfiaknak nincs szabad kezük. Még imára sincsen. Anyuci kisfia sohasem fog tudni imádkozni! Legfeljebb homokos lesz. Mert mamának a gyereke, egy nő nevelte férfi soha nem lesz férfi, csak biológiai értelemben. Ödipusz komplexustól kezdve mondhatnék sok mindent. Tiszta kezeket emelünk-e? Üresek-e a kezeink? És a mi vágyainktól, akaratunktól tiszta-e a kezünk? Nem azért ölelek meg valakit, hogy kapjak valamit, nem azért nyújtom a kezemet, hogy kéregessek, semmi köze a kinyújtott kéznek emberekhez. A kinyújtott kézzel az ima Istennek szól, nem neked imádkozom és nem tőled várok, de ha Isten akar adni valamit, akkor Ő az, aki ad neked és tudja azt, hogy neked hová kell tovább adnod. Akármilyen furcsa, Isten ebben is rendelkezett, így megvan a módja és rendje ennek is. Ad, de feltételekkel és továbbadásra. Részedre adja, de mennyi az, azt mind Isten szabályozta.

A nő ne tanítson. Valóban ne, mert másként teremtette Isten. Nem arról szól, hogy egyénekből áll a világ, hanem arról, hogy családokból áll a világ. Isten rendjében ez a rend, a család pótlása és helyettesítéséről még Pál is ír az özvegyek és árvák esetében. Nem lehet betakarás nélkül senki, nem lehet senki ebben a versengéses állapotban, mert önmagával rontja el az áldások lehetőségét. Önmagában indul el oda, hogy folyamatosan a tudásért nyúl, folyamatosan a farizeus gondolatai jönnek és folyamatosan tudni akar. Mert nem akarja elfogadni Isten rendjét, ahol a férfinek bizony van helye. Ezért volna helye mindenkinek Isten rendjében, ami nem uralmi hely. Ezt a rendet a Sátán nagyon tervszerűen elkezdte rombolni, ott az Édenkertben, aztán múlt század és előtte a 18. században emancipáció, és onnan gyönyörűen működik, hogy ma már imádkozás helyett csak rinyálás van. Nem tudja a férfi, már nem tudhatja, kivéve azokat, akik, és ezért nem tudja a nő, bár tudásában gazdagodott, de ismeretében szegényedett. Bármilyen furcsa, ebben a mai világban a tudás hihetetlen magas szintre ment, az ismeret pedig szinte nulla. Rossz nézni a generációkat, hogy x, y, z éveket tanult, ennyi meg annyi diplomával, de a Földön nem tud élni, mert nincs ismerete Isten teremtett világáról. Önmagáról éppúgy, mint a házasságról és Isten teljes rendjéről fogalma sincs.

Tiszta kezeket emelni. Igen, a Sátán is ismeri ezt a viccet, és mondja: emelj tiszta kezeket! Nem vagyok farizeus, de amikor valaki felemeli a kezét: egy kis műköröm, egy kis festés. Ijedjetek meg, hogy farizeus beszéd ez, de NEM, nem farizeus beszéd ez, csak leleplezés! Tudod miért van az a kéz befestve? Mert én nem dolgozom, én különb vagyok a kétkezi munkásnál! Ezért van, mutatom a különbséget. Sokszor mosolygok, mikor vidékről jövök és a paraszt nőknek is a lábán ki van festve a repedt papucsukban a lábukon a köröm, mert ő is eleget akar tenni, hogy én is vagyok olyan, mint te! Mutasd a kezed! Nem azzal dicsekszem most, hogy tele van a kezem malterral meg kérges, de mégis, te mivel dicsekszel? Azzal, hogy te különb vagy? Versengés, az a büdös proli meg az a büdös paraszt! Ugye milyen ismerős? Különb vagyok, menjünk manikűrözni! Megmutatni a világnak, hogy én már nem is mosogatok, én már semmi, én már akkora vagyok. Ezeknél a kicsi dolgoknál oda kellene figyelni, hogy bennünk van a versengés. Belénk van oltva, hisz pont én a koromnál fogva mondhatnám, hogy felteszem a kezem és mindenféle kenőccsel bekentem és gyűrűt húzok rá, csókolgassátok.Nem teszem, azért sem, mert olyan jó feltenni a kezem, mikor kész van valami. És amikor leszedi az ember azt a terméket, terményt: megszületett és olyan jó és nem tiszta a kezem, de a szívem tiszta! Mikor Pál azt mondja hogy tiszta kezet emeljél akkor azt akarja, hogy a szíved legyen tiszta! Éva se azért vette el a fáról az almának mondott gyümölcsöt mert éhes volt, hanem ő is akarta tudni, egyenlő akart lenni Ádámmal, vagyok én olyan legény/leány, mint te. Pálnak a szavaiban az van, hogy férfiak emeljenek, a nőket nem leírta és azt mondta, hogy ezek asszonyállatok, mint ahogy a magyar nyelvben is volt ilyen, sőt még bibliafordításban is szerepelt. Nem leírta Pál a nőket: neked a férfi nem az élvezeteidre és a mezőgazdasági munkádnak a kisegítője és arra alkalmas lény, hanem megvan a feladata. A feladata megvan, de Isten a sorrendiséget törvényként és elrendelésként adta, tetszik vagy nem tetszik. Ennek isszuk a levét ma is, én már annyi okos nővel találkoztam, de csak egy kérdést feltennék neki, porba dőlne, mert ismerete nincs semmiről, azt se tudja miért él. Isten azt akarja, hogy rendezzük tiszta kezekkel. Tiszta kezek: nem csak a munkát jelentik, hanem bármi, amit teszünk, az a kézzel kapcsolatos, hiszen a gondolatunk a kezünkbe folytatódik. Minden gondolatunk megvalósulása a kezünkben végződik, miképpen Isten akaratának megvalósulása is az Ő kezével történik. Tényleg úgy élünk, hogy én akarok valamit? És már integetek is, irányítok, előveszek kardot és egyebeket. Milyen szomorú, hogy amikor két ember találkozik és kezet fognak, az nem két bőrfelület találkozása, hanem azt jelenti, hogy nincsen benne tőr. Én úgy gondolom, sokszor kéne kezet fogni, hogy nincs nekem semmi, amit tőled akarok és te se akarj semmit. De rakjuk fel együtt a kezeinket minden helyen, mindenkor és valamennyien, akik tudjuk, mi Isten akarata. Itt a kezünk, nézd meg Istenem, hogy semmi, de semmi nincs benne. Istennel nem lehet játszani, hogy mennyit dugtam a kezembe, találd ki Istenem, csak a tiszta kezeket lehet emelni Neki. Csak tiszta kezeket.

Mi van a kezedben? Mert az nem más, mint az akaratod. A kezed így nem más, mint az a szellemiség, ami benned van. Az a szellemiség, ami még a gondolatodat is uralja, megölelem, mert.... és már ott is van a szándék, az akarat. Felfele kellene kinyújtani a kezeinket, hogy Isten tegye bele akit, amit Ő akart adni. Ő oda fogja adni. Amíg ez a rend nem áll fel, addig a Jezabelek tönkreteszik az életünket. Kimondtam már sokszor, hogy egy férfi sose nősüljön meg, ha egy hajszálnyit függ a nőtől. Ha nincs lakása és a nőnek van: a vesztébe rohan. Ha IQ-ban, pénzben, keresetben több a nő, előbb-utóbb érvényesíteni fogja. Előbb-utóbb nyúl az almáért. Ezzel nem azt mondtam, hogy ilyenből nem lehet feleség, de el kell kérni Istentől, hogy a férfi legyen férfi. Hadd legyen itt a saját életem is, 5 éves házasság 4 éves gyermek és 3 éve otthon a semmiből. A koromnál kétszer fiatalabb feleség, és semmi mást nem csináltam, csak kértem Istent, hogy semmi ne érhesse el a házasságomat. Kértem, hogy hadd lehessek férfi, aki a te törvényedre gondoskodik. Amikor meg már igen csak fájnak az izületeim a nap végén, úgy tudom odatenni Isten elé, hogy köszönöm, hogy tehetem. Maximum utána beveszek egy gyógyszert, de azt is Ő adta. Isten megadja ezeket, miért nem rakod fel a kezedet, hogy férfi akarok lenni. Imádkozzál azért, hogy férfi legyél. A nő is imádkozzon azért, hogy a férje legyen férfi, mert különben a tudás megöli az ismeretet. A nő legyőzi a férfit. Persze Jezabel férfi módon is működhet, de nő esetében nemcsak a férfit teszi kezetlenné és tutyimutyivá, hanem Isten akarata ellen megy. Kezdődik úgy, hogy vagyok én is olyan, vagyok olyan okos, tudom én azt, aztán jön a tragédia, mert nem lesz férfi, ha férfi, akkor meg nem vállalja. Mondhatnám sorba a következményeit. Minden nőre érvényes, hogy válassza el a tudást az ismerettől, mert lehet egy nő sziporkázóan nagy tudású, de valaki nagyon hiányozni fog neki, a rendből az a férfi, akit lehet, hogy ő ölt meg, vagy nem fogadta el.

Tiszta kezeket, újra meg kell kérdeznem: az egyik kezed tiszta, de hol a másik? Mama fogja? Úgy nem lehet imádkozni! Feleséged fogja? Úgy se! Gyereked fogja? Úgyse lehet! Nem akarom fölsorolni, hogy hol a másik kezed. Munkahelyed és akármi… Minden hangszeren két kézzel kell játszani legjobb tudomásom szerint, egyikkel fogod a hangszert a másikkal meg dolgozol rajta. Valahogy az életünknek is ilyennek kellene lennie, egyikkel fogom azt, amit Isten adott, a másikkal meg alkalmazom. Ilyennek kellene lennie annak a „hangszernek”, amit életnek hívhatok! Fogd meg és játszál rajta, öleld meg, amit kaptál és használd. Legyen az test vagy lélek. Szellemben meg megkapod az egész kottát és vezénylést is. Vajon tényleg tiszták a kezeink? Valamikor nem mersz nyúlni valamihez, pedig a tied! Valamikor meg elveszed azt, ami nem a tied. Olyan jó lenne az üres kezet feltenni és kérni: Uram, mutasd meg. De ne is mutasd, tedd bele! Mondd meg, hogy mit kezdjek vele! Ha fölteszed így a kezedet, akkor az Igét is megkapod, mert amit Ő adott, ahhoz a kezelési útmutatót is megkapod! Ha kapsz egy gyermeket, a gyerek fog tanítani. Ha kapsz egy társat, maga a házasság fog tanítani. Ha fölteszed az üres kezeidet. Ha. Ha nem azt akarod, hogy enyém a gyerek, meg enyém a feleségem, meg akármi. Akkor majd megkapod hozzá mindazt, ami kell is hozzá! Sőt megkapod a célját is, hogy a gyerekedet milyen irányba vidd,  a pénzedet mire használjad, hogy  az idődet mire használjad, feleségeddel mi a közös. Mert szolgálni igazából egyedül nem lehet, csak kisegítő, rész-szolgálatokat. Ugye milyen nehéz dolog, mikor nagyon sokan szeretnének szolgálni és Isten útján járni, de csak részfeladatokra, meg kisegítő szolgálatokra.

 

Amihez a tudás elegendő, de az ismeret hiányzik. Az ismeret hiánya a teremtett rendnek a felrúgása. Hisz kell, hogyne kellene a tudást továbbadni, de olyan farizeusságokat lehet elkövetni, ami akár Krisztus ellenes is! Nő ne tanítson? Hm... Neveljen, ma is ezt mondom, hisz ezt a két szót válasszuk külön: a nő adjon nevet a dolgoknak, és a férfi az ismerete miatt nevezze meg és tanítsa, hogy hogyan működik. Tanítsa meg mi a jó, mi a rossz. Amikor egy gyermek megszületik, az édesanyja karjaiban kezdi, ez ez. És nálam is a fiam 4 éves tájékán most jön, hogy mondja ez az, és így működik, és ez a rossz és az a jó, meg ez a veszély és az meg a jó. Most jön el az, amikor az anyából apa irányába fordul a gyerek és nem kell erre idomítani, mert a nap 24 órájából ott van 24-et a lábaim alatt. Nem csak kérdez, hanem már magyaráz is. De mivel hisz bennem, nem kell félnem, hogy a konektort szétszereli áram alatt, nem fog hozzányúlni semmihez ami, csípős, mészhez, savhoz vagy bármi máshoz, mert hisz bennem. A tanítványozás így néz ki: ha egy férfi hisz Istenben, a férfi elfogadja Krisztus szavát, a feleség hisz a férjében, mert ismeretet kap és a tanúlsága a tudásával nem ütközik. Ekkor még a gyerek is jól jár, mert béke van, mert minden rendben van. Emeljük fel a kezeket, mert lopásról van itt szó, sokszor mondom, hogy a lopás a 11. parancsolat, igen, mert mind a 10 benne van. Hiszen amikor más feleségére gondolok vagy akármire, az mind lopás. Lopás, lopás, lopás... Mint Éva, nyúlok érte mert nekem is kell, nekem is jár. Istennél van egy rend, én sok tekintetben irigylem a nőket, sok tekintetben viszont nem. Meg kellene érteni azt a zsidó imát is, amikor a férfi úgy imádkozik, hogy köszönöm Istenem, hogy engem nem nőnek teremtettél! Meg kell érteni, hogy ennek van folytatása is: köszönöm, hogy engem férfinek teremtettél és nekem adtad a Tórát, nekem adtad a törvényeidet, nekem adtad az ismeretet, hogy azt továbbadhassam a családomnak, hogy tudják ők is. Nem úrként, nem különbként, de abban a természetes sorrendben, ahogy Isten megadta ezt. Ezt a sorrendet felrúgta az emberiség.

 

Ma is igen aktuális: emeljétek fel ti férfiak a kezeiteket! Csak ma már szomorúbb a helyzet: hol vagytok férfiak? Hol vagytok férfiak? Ha férfi neműek vagytok, kinek a keze van az életetekben? Ami a ti kezeteket irányítja. Mert ha valaki nem fogadja el a férfi identitását, az valaki által irányított, mindig! Mert azért jó, hogyha valakinek van egy férje, amivel azt csinál, amit akar. Ismerünk ilyen eseteket, kell egy férj, hogy... Én kinőjjem magamat, hogy én betöltsem és a kis nünüke majd odaáll, mint Akháb király Jezabelnél, és majd azt fogja tenni: mit mondott anyuka, megcsinálom. Nem anyukától kell kérni és el ne fogadd embertől! Hanem Istentől, Aki meg is mondja okát, célját és mindenét. Imádságra Ő mindig válaszol, és amit nyitott kézzel, szívvel, tiszta kezekkel emelek fel hozzá, Ő bele is rakja azt, ami éppen aktuális. Annyit, amit elbírsz, még áldásból is. Ebben a korban nem csinálhatunk módszert ebből, hogy a nő ne tanítson. Azt mondom, hogy tanítsa a tudását, mondja! De ki kell mondanom, hogy ismeret nélkül meghal a nép! Tudás nélkül? Tudásról szót se szól a Biblia. Tudása volt a babilóni varázslóknak, az egyiptomiaknak, tudása volt mindenkinek. Sátánnak is óriási tudása van, sőt a beosztottjainak is, de ismerete csak annak van, aki Krisztus által megszületett. Csak annak, aki élő viszonyban van Istennel. Ez nem azt jelenti, hogy egy nő nem lehet elő viszonyba Istennel, de csak akkor teljesedik ki ez, ha abban a sorrendben, ahol van férfi ebben a sorrendben, van család, van közösség, van férj és az az isteni sorrend, amit a világ teljes erővel szét akar vágni. Ezt láthatod, tudás minden szinten, elérhetetlen mennyiségű, borzalmas tömegű tudás anyagot bárhol, bármiről össze lehet szedni. S mit ismersz, kit ismersz? Ha valakitől megkérdezném a hatalmas tudásanyagában, hogy figyelj, te tudod, hogy egyátalán ki vagy? Ismered magad? Hát a tudás megölte az ismeretet. Sátán jól játszik Évától a mai napig, de Istennek is van egy terve. Én tudom, hogy minden nőben ott van az eredeti, ott van az a vágy kitörölhetetlenül, hogy egy rendbe szeretne élni. Ha Istentől kér egy olyan társat, aki ebben a rendben van benne, akkor csak a tiszta kezeit kell felemelnie, nem kívánságlistával, meg Istenem adjál nekem, a másik kezem meg a zsebemben van, vagy valaki fogja még. Nem a család meg a gyülekezet tanácsa. Mert amit Isten ad, az pont ő, pont az, és ennek az ajándéknak, az imádság meghallgatásának az a következménye, hogy egy rend beáll. Ebben a nagy rendetlenségben, amiben élünk, ez Évánál kezdődött, ma botrányosan gyilkol, az ismeretet gyilkolja a tudással. Tudd meg pedig, hogy ismeret nélkül a nép meghal! Tudd meg, hogy a nő férfi nélkül és fordítva is, nagyon kevés. Abban a rendben teljesedik ki Isten terve, akarata, ahol ketten egymást Isten rendje szerint egészítik ki. Nem lehetetlen dolog feltenni a kezet és azt mondani: Uram, itt van a kezem, nincs szándékom, nincs akaratom, nem a testem vágyai vezérelnek, nem a haszonlesés. Ugyanígy kérhetsz testvért is: Uram itt a kezem, adjál testvért! Szükségem van rá, mert itt van, hogy tovább adjam az ismeretet és nem tudom továbbadni, mert nincs. Nincsenek gyermekeim, nincs akinek odaadhatom. Nincs akinek tudása van, de az ismeret hiányzik neki az életéből. Hiszen a kereszténység tudja, kicsoda Isten, de Izrael ismeri! Nagy különbség, nagyon nagy különbség! Szükségünk van egymásra!


 


 


HONLAPJAINKON TALÁLHATÓ VALAMENNYI ÍRÁS SZABADON LETÖLTHETŐ ÉS KINYOMTATHATÓ, MAJD MINDEN FORMÁBAN TOVÁBBÍTHATÓ AZ ADATVÉDELMI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN.

A FELHASZNÁLÁS FELTÉTELE, HOGY AZ ÍRÁSOK BÁRMELY FORMÁBAN TÖRTÉNŐ FELHASZNÁLÁSA, A MÁSOLATOK TOVÁBB ADÁSA ENGEDÉLYÜNKKEL, TELJES TERJEDELEMBEN ÉS VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL, FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TÖRTÉNHET, VALAMINT KIZÁRÓLAG INGYENESEN ADHATÓK TOVÁBB.

Copyright © 2005-2013 SÓFÁR, Jesua HaMassiah-ban hívő közösség
JHVH  NISSZI Szolgálat